hero image
dppi

Így készül a 2023-as szezonra Leclerc (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

FORMA-1

Már most üzengetnek a Ferrari szurkolói Hamiltonnak Imolában

Motorsport.hu
2023/01/20 12:59
Charles Leclerc úgy érzi, eddig mindennél jobban készen áll arra, hogy megvalósítsa élete álmát és világbajnoki címet szerezzen a Ferrarival.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Charles Leclerc a 2022-es Forma-1-es idényt három futamból két győzelemmel kezdte, ami komoly lelkesedést váltott ki a Ferrari rajongókból az év további részére, azonban végül ez bizonyult a csúcspontnak és a világbajnokságban a második hellyel kellett beérniük, mind egyéniben Leclerc-nek, mind csapatban.

Ebben nagy szerepe volt a bokszutca falán hozott téves döntéseknek, valamint az autó műszaki hibáinak, aminek köszönhetően a vezetés úgy döntött, az Alfa Romeótól Frederic Vasseurt hívják segítségül az utolsó simítások elvégzéséhez.

Most azonban, amikor a két szezon közötti holtidőben a következő évi autók bemutatójára várunk a tesztek kezdete mellett, Leclerc-nek lehetősége nyílik egy kis kikapcsolódásra, miközben a Dolomitokban készül a következő nagy csatájára Max Verstappen ellen, bár Youtube-csatornájára feltöltött legújabb videójában épp egy edzőteremből jelentkezik be.

„Vannak napok, amikor nem igazán van kedvem edzeni járni, de ez a sport része és a győzelem motivál. 2022-ben nem jött össze, de idén az a terv, hogy összehozzuk. A lehető legjobban igyekszünk felkészülni, ennek része a fizikai edzés is, hogy minél fittebben ülhessünk be a cockpitbe és a legtöbbet hozhassuk ki magunkból, ez pedig nagyon is motivál.”

A fizikai felkészülés mellett Leclerc rámutatott arra is, hogy mekkora kihívás a hozzáállását is megváltoztatni 2022 után: „Szerintem érettebb vagyok. Minden Forma-1-es szezonban tanulsz új dolgokat, szóval más pilóta leszel idővel. Nem hiszem, hogy volt konkrét változás, egyszerűen csak apró dolgok, amiket minden hibával megtanul az ember, ezt jelenti, hogy érettebb vagyok.”