hero image
dppi

Így köszönték meg Ross Brawn munkáját a Forma-1 csapatainak vezetői

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2022/12/09 13:59
Több csapatfőnök is megemlékezett a Forma-1 sportigazgatói posztjáról nemrég távozó Ross Brawnról.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Ross Brawn nemrég jelentette be, hogy visszavonul jelenlegi pozíciójából a Forma-1-ben. A brit mérnök ezzel illusztris karriert zár le, miután a Benettonnal, a Ferrarival és saját csapatával, a BrawnGP-vel is sikert aratott, majd, miután visszahozta a Mercedest, a sorozat sportigazgatója lett, a Forma-1 legújabb műszaki szabályai és a költségvetési plafon is az ő nevéhez fűződik.

Emiatt Brawn nyugdíjba vonulása – és a pletykák elhessegetése az esetleges visszatérésről a Ferrarihoz – a Forma-1 egyes csapatfőnökeiből is komoly reakciót váltott ki, például a McLarenes Andreas Seidltől:

„Azt hiszem, megköszönhetjük Rossnak mindazt, amit a csapatokért és a Forma-1-ben tett, nem csak az utóbbi években, hanem egész karrierje alatt, mivel az ő munkája alapján lett meg a jövő Forma-1-ének alapja. A legjobbakat kívánom neki élete következő fejezetéhez.”

Günther Steinernek is eszébe jutott pár kedves szó róla: „A 2022-es szabályok, azt hiszem, ezek a legnagyobb bókok, amiket mondhatunk neki, mert ezeket ő intézte el. Ott volt, amikor a dolgokat kicsit fel kellett pezsdíteni és részben az ő érdeme a Forma-1 mai sikere. Ez csapatmunka és ő fontos része volt a csapatnak, szóval köszönjük, Ross és minden jót a jövőben!”

A Ferrari egykori stratégiai varázslójának az Alpine-tól Otmar Szafnauer is gratulált: Sokkal tartozunk Rossnak. Egy nagy köszönettel. Nagy szerepe volt ezekben a szabályokban és szerintem elértük azt a szintű szórakoztatást, amit akartunk.”