hero image
dppi

Így küzd meg Russell a közösségi média "kegyetlen" kihívásaival

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/07 18:14
George Russell megnyílt arról, hogyan küzd meg a Forma-1-es pilótalét által mentális egészségére terhelődő dolgokkal.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Mercedes versenyzője a The High Performance Podcastnak beszélt arról, hogy Forma-1-es versenyzőként bizonyos dolgok megterhelik mentálisan, külön kiemelve azt, hogy miket képesek egyesek az internetre posztolni:

„Egyértelműen, nagyon megterheli ez a munka mentálisan embert. Az egész világ negativitása az ember nyakába tud szakadni, akár a közvéleményről, akár a közösségi médiáról, akár a csapat vagy akár saját magam által magamra helyezett nyomásról van szó.”

„Számomra valószínűleg a közösségi média és a közvélemény a legnagyobb ilyen kihívás, ráadásul egy elég nehéz is, szerintem azok is, akik nem ennyire ismertek, tisztában vannak vele, hogy a közösségi média egy kegyetlen platform tud lenni” – mondta, arra a kérdésre pedig, hogy hogyan birkózik meg ezzel, azt felelte: „Nem olvasok kommenteket. Elég egyszerű megoldás.”

A 24 éves versenyző szükség esetén professzionális segítséget is igénybe vesz: „Van egy pszichológusom, akivel szoktam beszélni. Nem rutínszerűen, de amikor úgy érzem, szükség van rá, akkor a beszélgetés után mindig jobban érzem magam. Egyfajta teher lekerül ilyenkor a vállamról.”

„Szerintem – és ezt sokan mások is mondták -, ez ugyanolyan, mint amikor valaki fittebb akar lenni, elmegy egy konditerembe és beszél egy személyi edzővel. Ha van valami, ami nyomja az ember szívét, akkor beszélnie kell egy szakemberrel és segítséget kérni.”

Arra a kérdésre, hogy mik a legnagyobb tanulságok, amiket pszichológushoz járásából levon, Russell elismerte, ezeket nehéz lenne megmagyarázni: „Elég nehéz számomra szavakba önteni, milyen ez, mert a pszichológusok nyilván szaktekintélyek a saját területükön.”

„Mindig, amikor visszatérek a pszichológusomtól, amikor a barátnőmmel vagy a családommal beszélek, kérdezik, milyen volt és megpróbálom nekik elmagyarázni, hogy miféle tanácsokat kaptam tőle éppen.”