Max Verstappen nem úszta meg büntetés nélkül, ami miatt átalakult a rajtsorrend a Belga Nagydíjon.

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője húzta be az időmérő edzést, ráadásul nem kis különbséggel. Szabályosan űridőt futott a kétszeres világbajnok, aki ezzel esélyt sem adott a társainak.

Elképesztő, amit a holland csinál, miközben Sergio Pérez ugyanabban az autóban minimális nyomást sem tud rá helyezni. Ez pedig egyre kellemetlenebb, de a mexikói még mindig a Red Bull versenyzője lehet.

Verstappen ugyan megnyerte az időmérőt pénteken a leggyorsabb körrel, váltócsere miatt végül 5 -helyes rajtbüntetést kapott. Nem ő az egyetlen, mert Kevin Magnussen is belefutott egy 3-helyes büntetésbe, miután a kvalifikáció alatt feltartotta Charles Leclerc-t. A dán így a 16. helyre esett vissza.

Leclerc alapesetben nagyon örülhetne ennek az eredménynek, mivel így ő került a pole-ba, de nem kizárt, hogy a rajtot követően igen hamar a visszapillantójában fogja látni Verstappent, aki így is toronymagas favorit.

Verstappen Piastri, Sainz, Hamilton, Pérez és Leclerc mögül fog rajtolni, és mivel Spa-ban sok az egyenes, az előzési pont, valószínűleg egy-két körön belül már nagyon közel lesz ahhoz, hogy az élre álljon.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL