hero image
dppi

Így ordibált és örült a McLaren főnöke Norris győzelménél a Miami Nagydíjon (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2024/05/06 13:27
A McLaren egy olyan helyszínen nyert, ami a gyártó számára különösen fontos, mert nem kevés sportautót adnak el az Egyesült Államokban, és lehetséges, emiatt most még többet fognak értékesíteni.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Lando Norris 2019-ben debütált az F1-ben, de csak most nyert először, amire viszont örökké emlékezni fog. Nem azért nem nyert eddig, mert ne lenne jó versenyző, hiszen mindenki tudja róla, hogy az egyik legjobb. Egyszerűen nem dolgozott olyan autó alatta, amivel ezt megtehetné, máskor pedig nem volt szerencséje.

Jól mutatja mindezt az is, hogy legutóbb 2021-ben nyert a csapat, még Ricciardóval az Olasz Nagydíjon, azelőtt pedig 2012-ben Button vezetésével, szintén a Mercedes motorjaival, miután a második hondás éra nagyon nem működött, rengeteg pénzt dobtak ki az ablakon a japánok, és idő előtt fejezték be az együttműködésüket.

A McLaren azóta visszatért a versenyképesség útjára, köszönhetően Norrisnak is, aki alappillére ennek a projektnek, és nagyon bíznak abban Wokingban, hogy meg tudják tartani. A Red Bull esetleges hívószava sokat nyomhat a latba, bár most, hogy Newey bejelentette a távozását, talán Norris is jobban jár, ha még marad.

Zak Brown, a McLaren főnöke amerikaiként még boldogabb volt, hogy Miamiban nyert a csapata. A korábban autóversenyzőként is ténykedő milliárdos üzletember 2016 óta van vezető beosztásban a McLarennél, de eddig neki sem adatott meg túl sokszor, hogy a legendás márkát győzni lássa az irányítása alatt.