A héten hivatalossá vált, hogy elhagyja a Red Bull Racing csapatát Adrian Newey, a Forma-1 legendás tervezője. Max Verstappen szerint azonban nem tartja olyan drámainak ezt a lépést.

A Miami Nagydíj előtt eldőlt, hogy Adrian Newey 2025 első negyedévében elhagyja a Red Bull Racing csapatát, de Max Verstappen a versenyhétvége előtt kijelentette, nem volt váratlan számára a döntés és nem próbálta meg lebeszélni a mérnököt a távozásról.

A háromszoros világbajnok emellett nem tűnt túl letörtnek a hír miatt, az F1 hivatalos honlapjának kérdésére elmondta ugyanis, szerinte így a csapaton belüli tehetségeknek több tere lesz rá, hogy kibontakozzanak:

„Van egy nagyon kompetens csoportunk, akikről szerintem nem esik elég szó a médiában, de ez rendben van. Tudják, mi a dolguk és hogy milyen értékesek a csapat számára, tudják, mennyire alapvető szerepet játszanak a sikerekben, amiket idén elértünk, szóval csak dolgoznunk kell tovább.”

Bár neveket nem említett, Verstappen többek között Pierre Waché műszaki igazgatóra és Enrico Balbóra, az aerodinamikai részleg vezetőjére gondolhatott, akiket a Ferrari már tavaly szeretett volna elcsábítani Milton Keynestől, de Christian Horner megakadályozta ezen törekvéseiket.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL