A Red Bull Forma-1-es pilótája, Max Verstappen elárulta, hogy a változékony körülmények, aminek hatására a vasárnapi futamra felmelegedett az aszfalt, az ő kezére játszottak a Japán Nagydíjon.

A szombati időmérő edzésen Verstappen az első rajtkockába tette a Red Bullt, verhetetlennek bizonyult az RB20 egy körön. A szabadedzésen gyűjtött adatok alapján azonban úgy látszott, lehetnek gondjai a versenyen a Ferrarival az energiaital-gyártó csapatának.

Vasárnap azonban egy kicsit melegebb volt, mint a hétvége addigi része, és mint a Mercedes példája mutatja, a mai Forma-1-es autók nagyon érzékenyek az ilyen változásokra. Ezt már Verstappen is észrevette:

„Általánosságban úgy érzem, minden nehezebb egy kicsit, amikor melegebb van. Egy kicsit kisebb a tapadás. Szóval azt hiszem, az első pár kör mindenkinél arról szól, hogy ehhez próbáljon meg alkalmazkodni.”

A hollandot azonban a meleg sem tudta megakadályozni a győzelemben: „Szerintem összességében jól jött ki nekünk a dolog, de mindig kicsit nehezebb, amikor az egész hétvégét egy bizonyos hőmérsékleten toltad, aztán hirtelen melegebb lesz.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL