hero image

Így tervezi megoldani Horner a Red Bull megbízhatósági gondjait

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/14 09:44
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondta, hogy szorosan együtt dolgoznak a Hondával azon, hogy megoldják a megbízhatósági problémákat.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Bár összességében nem áll rosszul a Red Bull szénája a 2022-es szezonban, azonban többször is felütötték a fejüket megbízhatósági problémák, amelyek miatt Verstappen kétszer, Perez pedig egyszer esett ki.

Miamiban sem lehetett nyugodt a csapat, mivel Perez egy szenzor meghibásodása miatt 27 lóerőnyi teljesítményt vesztett – ez utóbbit a csapatfőnök Christian Horner tette hozzá a megbízhatósági gondjaik kapcsán.

Horner viszont a Miami Nagydíj sajtótájékoztatóján azt is kiemelte, hogy nem tartja kifejezetten sérülékenynek az autójukat, és úgy véli, meg tudják oldani a problémáikat:

„Nem kifejezetten sérülékeny a kocsink. Szerintem csak olyan apróságok miatt voltak gondjaink, amelyeket normál esetben már a szezon előtti teszteken is láthattunk volna, azonban csak a szezonkezdet után bukkantak fel.”

„Természetesen frusztráló, hogy ez így alakult. De szorosan együttműködünk a Hondával, remek támogatást kapunk tőlük, ezért azt gondolom, ki is fogjuk javítani a problémáinkat” – fogalmazott a csapatfőnök.

A Red Bullnak pedig van oka a bizakodásra is, hiszen még 3 kieséssel is csak 6 pont választja el őket a Ferraritól – az osztrák istálló utoljára a 2013-as szezonban szerezte meg a csapatbajnoki címet.