hero image
dppi

Így változik a közlekedési rend a 2023-as F1-es Magyar Nagydíj alatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/07/17 09:23
A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, milyen változásokra kell számítani a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj ideje alatt a Hungaroring környékén.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Magyar Nagydíj ideje alatt a megnövekedett forgalom miatt a Rendőrség kéri a mogyoródi lakosokat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges, mindenki a szokásosnál nagyobb türelemmel közlekedjenek!

A versenypálya környékén és az odavezető utakon 2023. július 21. reggeltől 2023. július 24-én reggelig megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok. 

 A rendezvény ideje alatt, a 2023. július 21-22-23. napon a következő, főbb forgalmirend-változásokra számíthatnak:

·        Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú lesz a forgalom, azonban a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypályától kifelé közlekedhetnek a járművek.

·        Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton -ahogy az adott közlekedési helyzet engedi- szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig onnan kifelé haladhatnak az autósok.

·        A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba -csak a főbejárat felé-, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni.

.        Az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényében lévő kihajtótól a Kerek-tóhoz az érkezés időszakában csak egy irányba, a ring felé lehet közlekedni.

·        Az Aquaréna és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz.

·        A Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányban haladhatnak az autósok, a versenyek végén megfordul a forgalmi rend.

·        A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban -főbejárat felé- közlekedhetnek, valamint a 7-es kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.

·        A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban és délután kifelé, egyirányú lesz a forgalom.

·        A versenyt követő ürítés a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül, a Gratis 2 parkolóból a szilasi buszforduló felé, a Gratis 3 parkolóból az pedig Mogyoródon keresztül történik.

A Kerek-tótól a versenyt követően két irányban lehet közlekedni: az M3-as autópálya, vagy Mogyoród felé.  A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség biztosított, a Pince sor-Somlói út útvonalán keresztül.

Tömegközlekedéssel a H8 HÉV-vel lehet kijutni a versenypályához. A HÉV kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring 3. számú kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban az ingyenes buszok viszik a nézőket a gödöllői MÁV, illetve HÉV megállóba.

A versenyhétvégén, a futamot követően, a forgalom függvényében dönt a rendőrség az utak egyirányúsításáról. A folyamatosságot minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök jelzéseit figyeljék!

Kérjük a rendezvényre kilátogató közönséget, számoljanak azzal, hogy a beléptetés hosszabb időt vesz igénybe, ezért időben induljanak el!

A beléptetéssel kapcsolatos szabályokról a Hungaroring Sport Zrt. honlapján tájékozódhatnak.

Javasoljuk, hogy gépkocsijukkal a kijelölt, őrzött parkolókban álljanak meg, a bűncselekmények megelőzése céljából azokat minden esetben zárják be, az utastérben állatot, értékes tárgyakat, iratokat, semmiképp se hagyjanak!

A versenypálya közelében 2023. július 20-23. között ideiglenes rendőrőrs működik, melynek elérhetőségeit a www.police.hu oldalon a későbbiekben tesszük közzé. 

via Police.hu