Holnapután elkezdődik a 2022-es szezon utolsó teszthete, ahol a pilóták és csapatok számára 3 nap áll rendelkezésre, hogy elvégezzék az utolsó simításokat az új autókon.

Csütörtökön kezdetét veszi a második és egyben utolsó téli teszthét is, immáron Bahreinben, a szezonnyitó helyszínén. Barcelonában a csapatok még csak tapogatóztak a sötétben és inkább csak az ismerkedésről szólt a teszt, mintsem a köridők hajszolásáról. Bahreinben ezzel ellentétben már jó eséllyel sokkal többet láthatunk.

A Red Bull mellett várhatóan a Mercedes is egy sokkal másabb autóval érkezik, de Ferrari és a McLaren remek barcelonai szereplései is jó eséllyel folytatódhat. A csapatok ezen a héten már sokkal kevesebbet fognak takargatni, hiszen egyre közelebb kerülünk a rajthoz, bár az első futamig még sok minden változhat az új konstrukció szerint épített autókon.

A március 10-12. között rendezett háromnapos teszt a barcelonai felkészüléshez hasonlóan ketté osztja a napokat. A délelőtti és délutáni edzések között ebédidőben sajtótájékoztatót tartanak. Az F1 szabályai szerint minden csapat csak egy autót indíthat a tesztek során ami azt jelenti, hogy a csapatok felosztják a vezetési időt a versenyzőik között. 

Az orosz-ukrán háború kirobbanása után a Haas csapata menesztette Nyikita Mazepint, miután az orosz Uralkalival is felbontották szponzori szerződésüket. Az orosz pilóta helyét a bahreini teszt idejére a csapat tartalékversenyzője, Pietro Fittipaldi veszi át, de az még nem dőlt el hivatalosan, hogy ő indulhat-e a versenyeken is.

Ami a beosztásokat illeti, egyelőre nem minden csapat közölte, hogy milyen sorrendben küldi pályára pilótáit. Az Aston Martin az első két napon Vettel, Stroll sorrendben gurul pályára, majd az utolsó szombati napon felcserélik a sorrendet. A Williams az első napot Albonnak szánja, a másodikat Latifinek, míg az utolsó délelőttön a kanadai, délután pedig a thai versenyző ül autóba.

A regnáló világbajnok Max Verstappen csapata is közzétette a beosztás és az első nap teljesen Sergio Perezé lesz, míg a második Max Verstappené a Red Bullnál. Az utolsó napot ők is kettéosztják, hiszen délelőtt Verstappen kezd, majd Perez zárja a szombati tesztnapot.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL