A Forma–1 első előszezoni tesztje éppen zajlik, melyet Barcelonában tartanak, ahol végig hűvös, de száraz körülményekre számítanak.

A héten a Circuit de Barcelona-Catalunya versenypályán megrendezésre kerülő első Forma–1-es előszezoni teszt mindhárom napja száraz körülmények között zajlik majd. A csapatoknak ez az első alkalom, hogy megismerkedjenek az új autókkal és felvegyék az előttünk álló szezon ritmusát.

A szerdai edzésnap reggel 9 órakor kezdődött, tiszta égbolt és 10 Celsius-fokos levegőhőmérséklet mellett. Ez a hőmérséklet a nap előrehaladtával körülbelül öt fokkal emelkedik majd, az első tesztnap pedig délután 6 órakor ér majd véget.

A hűvös, de napos időjárás folytatódik a héten, és a három tesztnapra jelenleg nem jósolnak esőt. Csütörtökön a levegő hőmérséklete 10 Celsius-fokos lesz, majd délre 15 fokig emelkedik, és délutánra fokozatosan visszaesik. Pénteken is hasonló lesz a helyzet, bár néhány fokkal hűvösebb lesz.

Péntekre korábban egyébként jeleztek esőt, de ez a mai napra már teljesen eltűnt. Ha azonban nem esik az eső, a tervek szerint a pénteki ebédszünetben mesterségesen nedvesítik a pályát, hogy a Pirelli a vizes gumikeverékekkel kapcsolatban gyűjthesse a szükséges adatokat.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL