Az Olasz Nagydíj holnap kezdődik, és Monzában Max Verstappen lehet ismét a favorit. A Weather.com szerint az időjárás nem fog nagy problémát okozni a hétvég fontosabb napjain.

A Red Bull Racing autója rendkívül domináns az egyenesekben 2022-ben. Spa-Francorchamps-ban Verstappen a hátsó sorból az élre tudott felkapaszkodni, és senki sem tudott igazán az útjába állni. Az Olasz Nagydíj előtt tehát Verstappen a nagy favorit.

Míg a Verstappen-rajongók a múltban mindig reménykedtek az esőben, addig 2022-ben már nem kell ilyesmin aggódniuk. Verstappennek száraz körülmények között van a legjobb autója, és a kiszámíthatatlan időjárás csak keresztbe tehet a dolgoknak. Ebből a szempontból a hétvégi időjárás-előrejelzés ideális.

A Weather.com szerint szombaton és vasárnap napos idő lesz Monzában, legfeljebb 22 százalék esély van az esőre. A 27 fokos hőmérséklet is jónak ígérkezik. Pénteken az időjárás talán egy kicsit kevésbé lesz barátságos. Az eső esélye 97 százalékos, különösen nagy eséllyel a reggeli órákban. A pénteki edzéseket elronthatják, így a csapatoknak kevesebb idejük marad az autóik finomhangolására.

A Ferrari számára tehát más megoldást kell találni, hogy hazai pályán legyőzzék a listavezető osztrák istálló autóit, ugyanis Mattia Binotto csapatának nem lehet más a célja, mint kiszolgálni a Tifosit a kiábrándító 2022-es szezon utolsó európai futamán.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL