Hiába haladtak a 130R-ben, Sergio Pérez játszi könnyedséggel ment el Lewis Hamilton mellett a Japán Nagydíjon.

Nem lehet azt mondani, hogy Lewis Hamilton élete formájában lenne, ami kissé aggasztónak tűnhet, mivel aláírt a Ferrarihoz, addig az elküldött Carlos Sainz Jr. soha nem volt olyan jó, mint jelenleg, noha nemrég még a műtőasztalon feküdt, majd visszatért, és futamot nyert az Ausztrál Nagydíjon.

Egyre többen kételkednek abban, hogy a Ferrari jó döntést hozott, de lehetséges, hogy ha ez nincs, Sainz sem versenyez ilyen jól a szezonban, mert biztosan dolgozik benne a bizonyítási vágy, miközben a Mercedes, az Aston Martin, a Red Bull és az Audi is komoly ajánlatokat tehet neki a jövőre nézve.

Egy biztos, Hamilton, aki évek óta nem nyert futamot, nagyon vágyott már arra, hogy kipróbálja magát a Ferrarinál, és a bejelentés hatására még értékesebbé vált a márka a tőzsdén, és nem is kevéssel. Más kérdés, hogyan fog működni az új duó, és Hamilton lesz-e még valaha olyan formában, mint azelőtt.

Nem lesz könnyű dolga, és nemcsak Leclerc miatt, mivel a Ferrarinál minden más, kezdve a mérnökökkel, és a jövő évi autó fejlesztéseibe nem tud beleszólni, mert a Mercedes versenyzője. A Japán Nagydíjon sem villogott, és Sergio Pérez igen könnyedén ment el mellette a 130R kanyarban, esélye sem volt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL