hero image

Ilyen pilótapárost szeretne magának az Andretti az F1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/25 12:59
Az Andretti Autosport már jó ideje azon dolgozik, hogy beszállhassanak a Forma–1-be, de egyelőre elég sok ellenállásba ütköztek. 1978 világbajnoka, Mario Andretti azonban most arról beszélt, mely két pilótát szeretnék autóikban tudni, ha esetleg mégis összejönne számukra a belépés.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Mario fia, Michael lényegében az egész idei szezonban azon dolgozott, hogy csapata valahogyan megkapja az engedélyt a királykategóriában való szereplésre. Andretti tavaly már majdnem a Sauber többségi tulajdonosa lett, de az üzlet végül az utolsó pillanatban meghiúsult.

Ő azonban ennek ellenére sem adja fel, és nemrég megkezdték új, amerikai központjuk építését, amely akár később az F1-es istállójuk főhadiszállása is lehetne. Mario Andretti most azonban nem erről, hanem egy lehetséges pilótapárosról beszélt, melyet szívesen foglalkoztatnának.

Az élő legenda a spanyol SoyMotornak beszélt arról, talán nem véletlenül, hogy Fernando Alonso leigazolása óriási dolog lenne számukra a tapasztalata miatt. „Természetesen nagyon örülnénk neki. A tapasztalata mérhetetlen, és hatalmas dolog lenne ez számunkra, szóval meg fogjuk vizsgálni.”

„Szerintem még nem akarja abbahagyni, és most is csúcsformában van.” Alonso számára egyébként nem lenne teljesen ismeretlen az Andretti, hiszen amikor először indult el az Indy 500-on 2017-ben, akkor a McLaren és a Honda mellett az Andretti is segítette törekvéseit.

Az persze már más kérdés, hogy a spanyol miként tudna kikötni náluk, hiszen idén írt alá az Aston Martinnal egy többéves megállapodást, amely a hírek szerint minimum két-három idényre szól.

Alonso mellett a másik ülést pedig szinte biztosan egy amerikai tehetségnek adná az Andretti, és itt ismét szóba került Colton Herta neve, aki az IndyCarban versenyez velük. „A másik pilóta, aki 99 százalékos eséllyel beülhetne az autóba, az Colton Herta lenne, de kellene mellé valaki, aki sok tapasztalattal rendelkezik.”

„Ezzel sokkal komplettebb lenne a csapat, és most erről szólnak a terveket illető megbeszélések. Az elsődleges cél az lenne, hogy egy igazán tapasztalt versenyző menne egy fiatal tehetség mellett, és az egyikőjüknek amerikainak kéne lennie.”

Az Alonso-Herta páros tehát kipipálná Andrettiék minden kívánalmát, de ahhoz, hogy ez összejöhessen, először persze engedélyt kellene kapniuk a Forma–1-es belépésre, ami jelen állás szerint még mindig nem tűnik túl valószínűnek.