A Motorsport-Total.com arról írt, hogy milyen formában szállhat be a Porsche és az Audi a száguldó cirkuszba, miután a Volkswagen-csoport ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a két márka valóban beszáll az F1-be.

Hétfő délelőtt erősítette meg a Volkswagen-csoport ügyvezető igazgatója, Herbert Diess, hogy a Porsche és az Audi révén is be fognak szállni a Forma-1-be, pontos részleteket viszont nem említett.

Így pedig csak valószínűsíthető, hogy 2026-ban fognak megérkezni a száguldó cirkuszba, a többi részlet viszont kifejezetten ködös. A német Motorsport-Total.com – amely portál közel áll az Audihoz – újabb részletekről számolt be azt illetően, hogyan áll a Porsche és az Audi F1-es ügye.

Motorsport-Total.com úgy tudja, hogy a Porsche legalább 50 százalékos tulajdonrészt szeretne vásárolni a Red Bull F1-es csapatából, az Audi pedig egyelőre partnert keres. A McLarennel folytatott tárgyalások a beszámoló szerint valószínűleg véget értek.

Egy másik istálló viszont képbe került: az Aston Martin. A német lap információi szerint az Astonnal folyamatosan tárgyal az Audi, míg mások szerint a Sauber vagy a Williams is kiköthet az Audi partnereként.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL