hero image

Ilyen szorzókon fogadhatsz a 2022-es Forma-1-es szezon világbajnokára!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/01 09:50
A barcelonai téli tesztek előtt még kicsit másképp néztek ki a Forma-1-es világbajnoki oddszok: a Ferrari a vártnál jobban teljesített, és a McLaren is közelebb került az élmezőnyhöz, de még így is Lewis Hamilton a favorit.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A szezon előtti tesztek kezdete előtt még Lewis Hamilton 2,25-ös, Max Verstappen 3,5-ös, George Russell 7-es, Charles Leclerc pedig 15-ös szorzóval rendelkezett az egyéni világbajnoki cím kapcsán, a barcelonai három nap viszont kissé átalakította a vélt erőviszonyokat.

Hamiltonra már 2,4-es szorzóval fogadhatunk, rajta kívül Verstappen (3,5), Russell (6,5) és Leclerc (8) kapott 10-es alatti oddszot. Nagyot csökkent viszont Norris és Sainz szorzója is (13-13), Perez és Ricciardo címe viszont már-már csodaszámba menne (41-41) a bukmékerek szerint.

Alonso (51) vagy Vettel (151) újabb világbajnoki címével már bankot robbanthatnánk, a legkevesebb esélyt pedig nem meglepő módon Mazepin kapta (2001), akinek még a szezonban való részvételét sem lehet teljesen biztosra venni.

A csapatvilágbajnoki cím kapcsán már egyértelműbb a favorit a fogadóirodák szerint, hiszen a Mercedes esetleges győzelmével még a befektetésünket sem duplázhatnánk meg (1,65). Utánuk a Red Bull (4) és a Ferrari (4,75) következik, a McLaren pedig 11-es oddszot kapott.

A feltételezett erősorrend ötödik helyén az Alpine áll (51), majd az AlphaTauri, Aston Martin páros (101-101), aztán az Alfa Romeo és a Williams duója következik (301-301), a lista végén pedig a Haas áll (501).

A jövő hét második felében pedig már következnek a bahreini tesztek, és érdekes lesz figyelni, hogyan változnak az oddszok az események hatására – vajon azt követően is a Mercedes marad az egyértelmű favorit?