A korábbi Mercedes-pilóta Valtteri Bottas az Instagram-oldalán mutatta meg az új céges autóját, ami egy sötétszürke Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – nektek hogy tetszik?

Valtteri Bottas tavaly ősszel többéves megállapodást kötött az Alfa Romeo csapatával, ahol 2022-ben az újonc Csou Kuan-jü lesz a csapattársa – a kínai pilóta tavaly a 3. helyen végzett a Forma-2-ben.

Bottas csütörtökön újdonsült csapattársával egyetemben ellátogatott az Alfa Romeo-múzeumba, a „túrát” követően pedig megmutatta az új céges autóját, ami nem meglepő módon egy Alfa Romeo, méghozzá egy sötétszürke Stelvio Quadrifoglio.

A kocsiban egy 2,9 literes, dupla turbótöltős V6-os Ferrari-motor „dübörög”. Az 503 lóerő mellé a kocsi egy 8 sebességes automata váltót kapott, valamint 600 Nm-es nyomatékot, ezek segítségével pedig 3,8 másodperc alatt képes 0-ról 100-ra gyorsulni a kocsi.

A SUV végsebességére sem lehet panasz, hiszen a 285 km/órát is képes elérni, ami közúti használatra bőven elég, ahogy a 6500 rpm is. Bottas kocsiját az alábbi beágyazásban lehet megtekinteni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL