hero image

Íme, Bottas új céges autója: egy nem semmi Alfa Romeo! (kép)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/02/11 09:57
A korábbi Mercedes-pilóta Valtteri Bottas az Instagram-oldalán mutatta meg az új céges autóját, ami egy sötétszürke Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – nektek hogy tetszik?
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Valtteri Bottas tavaly ősszel többéves megállapodást kötött az Alfa Romeo csapatával, ahol 2022-ben az újonc Csou Kuan-jü lesz a csapattársa – a kínai pilóta tavaly a 3. helyen végzett a Forma-2-ben.

Bottas csütörtökön újdonsült csapattársával egyetemben ellátogatott az Alfa Romeo-múzeumba, a „túrát” követően pedig megmutatta az új céges autóját, ami nem meglepő módon egy Alfa Romeo, méghozzá egy sötétszürke Stelvio Quadrifoglio.

A kocsiban egy 2,9 literes, dupla turbótöltős V6-os Ferrari-motor „dübörög”. Az 503 lóerő mellé a kocsi egy 8 sebességes automata váltót kapott, valamint 600 Nm-es nyomatékot, ezek segítségével pedig 3,8 másodperc alatt képes 0-ról 100-ra gyorsulni a kocsi.

A SUV végsebességére sem lehet panasz, hiszen a 285 km/órát is képes elérni, ami közúti használatra bőven elég, ahogy a 6500 rpm is. Bottas kocsiját az alábbi beágyazásban lehet megtekinteni.