hero image
dppi

Itt rendezik a Forma-1 sprintfutamait 2023-ban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/12/07 15:59
Az FIA Motorsport Világtanács megszavazta a Forma-1 2023-as szezonjában tartandó hat sprintverseny helyszíneit.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A 2021-ben először három helyszínen bevezetett új hétvégi formátum a következő szezonban már több mint a szezon negyedén jelen lesz. Az első sprinthétvége Azerbajdzsánban lesz, majd a nyári szünet előtt még Ausztria és Belgium is tart egyet. Az év második felében a formátum az Egyesült Államokban, Katarban és Sao Paulóban kerül elő. Stefano Domenicali így kommentálta a hírt:

„Az első két év alatt meggyőzően pozitív reakciók érkeztek az F1 sprintfutamaira, így alig várjuk, hogy még több akciót lássanak a rajongók a jövő évi hat eseménnyel, köztük az első amerikaival Austinban. A sprintversenyek bevezetésével három napnyi akcióvá váltak a hétvégék, ami jobb szórakozást nyújt a rajongóknak és a csapatoknak, médiának, partnereinknek és a pályáknak is plusz értéket ad.”

Mohamed bin Szulajm, az FIA elnöke hozzátette: „Az FIA és az F1 menedzsmentjének együttműködését, valamint a Motorsport Világtanács engedélyét követően örömmel mutatjuk be a hat sprinthétvégét 2023-ra. Izgatottan várjuk a naptár ilyetén bővítését.”

A formátumban nincs változás, az időmérő péntek délutánra, a második szabadedzés helyére kerül, ami a szombati száz kilométeres sprint rajtrácsát határozza meg, a sprintfutam végeredménye pedig a vasárnapi rajtsorrendet.

Az ötlet megosztónak bizonyult, a promótereknek tetszik, mivel így a nézők már korábban kilátogatnak a hétvégére és fogyasztanak is ott. A versenyzőknek azonban nem tetszik, többek között Max Verstappen is kritizálta, mert nem éri meg kockáztatni a sprintfutamon a győzelemért.