Jacques Villeneuve már az első évében világbajnok lehetett volna a Forma-1-ben, de a sors elvette tőle mindezt, épp a Japán Nagydíjon, a finálén.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Jacques Villeneuve mennyire volt jó versenyző és szerencsés. Ami biztos, hogy rögtön az első évében felérhetett volna a csúcsra a Williams volánja mögött, így 1997 év végére kétszeres világbajnokként állhatott volna ki a sajtó elé, ez azonban nem történt meg.

Mondhatni nagyon gyorsan lezajlott a karrierje csúcspontja, miután 1996-ban, az első szezonjában második lett, majd 1997-ben már világbajnok. Ezt követően a közelében nem járt annak, hogy címet nyerjen, és hozott pár rossz döntést, amik igencsak befolyásolták a pályafutását az F1-ben.

Végül csak 11 győzelmet szerzett a legendás Gilles Villeneuve fia, aki nem élhette meg, ahogyan Jacques címet nyer. Tragikus módon, fiatalon vesztette életét egy szörnyű balesetben Gilles, viszont a fia megvalósította azt, amit az apjától elvett a sors. Jacques Villeneuve 2006-ban vonult vissza 13 rajtelsőséggel és 23 dobogóval a neve mellett, és ugyan megpróbálkozott a visszatéréssel, akkor sem volt szerencséje.

A legbalszerencsésebb 1996-ban volt, amikor fej-fej mellett csatázott Damon Hillel. Ez volt az az év, melynek végén Hill bajnok lett az évadzáró Japán Nagydíjon, ráadásul győzelemmel ünnepelhetett, addig Villeneuve egy kerékkel kapcsolatos probléma miatt kiesett, így esélye sem volt arra, hogy pontot szerezzen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL