A Ferrari által Ausztráliában aratott kettős győzelem után sok szurkoló feltette magának a kérdést: többször is a futamgyőzelemért harcolhat-e a csapat? A volt versenyző Giancarlo Fisichella válaszolt.

A Japán Nagydíj első szabadedzésén a Red Bull látszólag visszatért a rendes kerékvágásba, Max Verstappen végzett az élen Sergio Perez előtt, míg a Ferrari két pilótája harmadik (Carlos Sainz) és hatodik (Charles Leclerc) lett. A második gyakorlás a változékony körülmények miatt nem sokat nyomott a lapba.

A Gazzetta dello Sport ennek tudatában kérdezte meg a 229 Forma-1-es versenyen rajthoz álló Giancarlo Fisichellát arról, mik az esélyei a vörösöknek: „Az elsődleges benyomásom a 2024-es idény első felében eddig az, hogy Max Verstappen továbbra is iszonyatosan erős.”

„De látható, hogy a Ferrari is meccsben van, a kettős győzelem Ausztráliában pedig ennek az egyenes következménye. Maxnak ki kellett állnia Melbourne-ben, de úgy érzem, ha valamely versenytársuk, jelen esetben a Ferrari, nagyobb nyomás alá tudja őket helyezni, annak hatása lesz az RBR-re is, például műszaki hibák terén.”

„Gyanítom, erre a hétvégén, Japánban válaszokat fogunk kapni. Szuzuka mindig is nagy teszt volt minden versenyző számára, mindig szerettem ott versenyezni. Ezen a pályán minden megvan, ami egy pilóta számára kedves: gyors, éles irányváltásokkal, különböző kanyarokkal.”

„Egy ilyen kemény pályán a Ferrarinak most bizonyítania kell, hogy valóban közeledtek a Red Bullhoz. Az már most egyértelmű számomra, hogy komoly fejlődésen mentek keresztül, különösen a gumikezelés tekintetében. Én magam már várom, hogy ez Japánban hogy fog lecsapódni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL