hero image
dppi

Jenson Button 15 éve ismét sokkolta az F1-et

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2024/04/26 11:48
Jenson Buretton nagyon jól kezdte a 2009-es szezont, ami gyakorlatilag világbajnoki címet jelentett számára.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

A 2009-es szezon volt az egyik legőrültebb, miután a Honda a gazdasági világválság miatt azonnali hatállyal kiszállt, viszont Ross Brawn kellően bátor volt, és átvette a csapatot. Ugyanakkor motort kellett találnia, amit végül a Mercedes biztosított, és ez is csak rátett egy lapáttal, mert a Honda egy bajnokautót alkotott.

Bánhatja a Honda, hiszen a dupla diffúzorra mindent vitt, amire sokáig nem találták az ellenszer a szezonban. Maga volt az őrület, hogy a Hondából lett Brawn GP, amit a mezőny végére vártak, szinte szponzor nélkül elkezdett futamokat nyerni. Ezzel egyértelműen sokkolták a sportot, amire akkor sokan felkapták a fejüket.

Button, aki majdnem a Toro Rossóhoz igazolt, az első hét futamból hatot megnyert, és ez jelentette számára a sikert. Érdekesség, hogy az idény hátralévő részében már nem is volt győzelme, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy Vettel legyőzze a Red Bull-lal, aki az azt követő négy évben verhetetlenné vált.

Ma 15 éve, hogy Jenson megnyerte a Bahreini Nagydíjat, ami akkor csak a negyedik győzelme volt. Az időmérőn azonban Trulli volt a leggyorsabb a Toyotával, ami egyúttal az utolsó ilyen eredménye is volt. Ugyan dobogóra állhatott vasárnap, csak harmadik lett a Brawn GP és a Red Bull mögött.