hero image

Jenson Button: Szerintem ő a leggyorsabb és a legtehetségesebb F1-es versenyző!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/02/17 20:40
Jenson Button egy nemrégiben adott nyilatkozatában elmondta, véleménye szerint Max Verstappen a leggyorsabb és a legtehetségesebb Forma-1-es pilóta, emellett hozzátette, egy topformában versenyző Lewis Hamiltonra számít idén.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Azt követően, hogy Lewis Hamilton drámai körülmények között elvesztette a 2021-es Forma-1-es világbajnokságot, közel két hónapra elvonult a nyilvánosságtól, és a közösségi médiában sem posztolt, majd körülbelül egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy visszatért.

A hétszeres világbajnok a csapattárs George Russell üléspróbáján is részt vett, tehát most már kvázi biztosra lehet venni, hogy ott lesz a szezon előtti teszteken, majd az első versenyen is. Hamilton korábbi mclarenes csapattársa, Jenson Button pedig azt nyilatkozta, egy topformában visszatérő Hamiltonra számít.

„Szerintem a csapatán kívül senki nem beszélt vele azóta. Azt gondolom, jót tett neki ez a kis szünet, ami alatt feltöltődhetett és kikapcsolódhatott. A pihenésre akkor is szükséged van, ha megnyered a világbajnokságot, és akkor is, ha az utolsó körben veszted el azt.”

„2022-ben egy topformában lévő Hamiltont fogunk látni. A Forma-1 valaha volt egyik legjobb versenyzője ellen kell harcolnia – nem gyakran látunk ilyen csatákat a Forma-1-ben, és szerintem idén még több ilyen csatát fogunk látni” – mondta a Sky Sportsnak.Ezt követően Button arra is kitért, hogy Verstappen komoly mértékű természetes tehetséget örökölt a szüleitől, és pillanatnyilag ő a Forma-1 legtehetségesebb és leggyorsabb versenyzője.

„Verstappen egy kivételes tehetség. Korábban az édesapja, Jos Verstappen és az édesanyja, Sophie Kumpen ellen is versenyeztem, és mindig is tudtam, hogy Maxból jó versenyző lehet. Minden azon múlt, hogy tovább tudja-e fejleszteni a természetes tehetségét, amit meg is tett.”

„Szerintem Max a leggyorsabb és a legtehetségesebb versenyző. Most az a kérdés, hogy a gyorsaságát és a tehetségét egy teljes csomagba tudja-e foglalni Hamiltonhoz hasonlóan” – magyarázta Button.

2009 F1-es világbajnoka hozzátette, szerinte a világbajnoki címe után valamelyest nyugodtabban fog versenyezni a holland kiválóság, és többek között azért akar újra világbajnok lenni, hogy bizonyítsa, vitás helyzet nélkül is tud nyerni.

„Minden versenyző azt mondja, hogy nyugodt, és ha idén nem győz, akkor majd jövőre. Viszont valójában minden versenyt és minden bajnoki címet meg akarsz nyerni. Verstappen nyugodtabb lesz, mint tavaly volt, de ettől még nyerni akar.”

„Idén is világbajnok akar lenni, hogy aztán majd azt mondja, „látjátok, ehhez semmi köze nem volt Michael Masinak”.” – utalt Button az Abu-Dzabi Nagydíjra, amelyet az FIA jelenleg is vizsgál.