hero image

Jön az idei első sprint a Forma-1-ben, megváltozott pontosztással!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/18 20:45
2022-ben már jóval több pontot szedhetnek össze a versenyzők a sprintkvalifikációkon, mutatjuk, mi változott 2021-hez képest, hiszen Imolában jön az idei első sprint!
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

2021-ben mutatkozott be a sprintkvalifikációs formátum a Forma-1-ben. Tavaly összesen háromszor dőlt el így a vasárnapi verseny rajtrácsa, és idén is három sprint lesz: Imolában, vagyis ezen a hétvégén, valamint Ausztriában és Brazíliában.

Még több hónappal ezelőtt jelentette be a Forma-1, hogy változtat a sprintek pontszámításán: tavaly még csak az első három helyezett gazdagodott egységekkel (3-2-1), idén viszont már az első nyolc (8-7-6-5-4-3-2-1).

Az is változás 2021-hez képest, hogy eddig a szombat sprintet megnyerő pilóta került be a statisztikákba a pole-t szerző versenyzőként, idén viszont már a pénteki időmérő leggyorsabbja kapja meg a névleges pole-t.

Az Emilia-Romagna Nagydíj menetrendje erre a linkre kattintva érhető el, ha pedig nem maradnátok le a Forma-1 és a Forma-2 legfontosabb híreiről, akkor kövessétek a Motorsport.hu-t!