hero image
dppi

Jordan: A McLarennél biztosan visszasírják Ron Dennist

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/16 08:59
A volt Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan szerint a McLarennél „visszasírják” Ron Dennist a jelenlegi küszködés közepette.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A wokingi gárda első pontjait szerezte az Ausztrál Nagydíjon, Lando Norris és Oscar Piastri is az első tízben végeztek. Ennek ellenére nem tudták kamatoztatni az új szabályok bevezetése előtti tempójukat, tavaly a negyedikről az ötödik helyre csúsztak a konstruktőrök között.

Az első két idei versenyen látott problémáik és a műszaki részleg átalakítása mutatta meg, mekkora a baj a csapatnál, miközben új infrastruktúrájuk – köztük saját szélcsatornájukkal – hamarosan üzemképes lesz.

A jelenlegi vezérigazgató, Zak Brown érdeke sokak szerint, hogy a McLaren kilábalt a 2010-es évek közepi válságból, különösen pénzügyileg, valamint, hogy a csapatot elindította az IndyCarban, a Formula E-ben és az Extreme E-ben.

Elődje, Ron Dennis alatt azonban a McLaren három évtizeden át sikeres volt és a Formula for Success című podcastban volt pilótája, David Coulthard így beszélt róla: „Ron Dennist, úgy érzem, a külvilág félreértette.”

„Egy borzasztóan odaadó figura volt a csapattagok számára és minden alkalmazottjáról gondoskodott, ha családi vagy egészségügyi problémái akadtak. Csendben, de odaadóan vigyázott rájuk, mert tudta, mennyire fontos a csapat összetartása.”

Jordan hozzátette: „Ron maximalista volt, nem? Mindent tipp-topp módon megtervezett. A Sennákat, a Prostokat akarta megszerezni és őszinte leszek, sokat cukkoltuk azzal, hogy mennyire ad magára, mind a saját igényei terén, mind úgy, ahogy az autókat és a személyzetet felkészítette.”

„Biztos vagyok benne, hogy a McLarennél visszasírják, mert ma közelében sincsenek annak, ahol egykor és Ron Dennis teljesen el volt kötelezve a csapat iránt. Mind a személyzet, mind a pilóták koronázatlan hőse volt.”