hero image

Jordan: Russell letaszította Hamiltont a trónjáról 2022. Június. 2

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/06/02 20:40
Miután George Russell a körülményekhez képest remek rajtot vett a Mercedesszel, a korábbi csapattulajdonos, Eddie Jordan úgy véli, az istállónál most megváltoztak az erőviszonyok, és nem Lewis Hamilton javára.

Russell továbbra is tartja azon szériáját, hogy idén minden eddigi futamon a legjobb ötben tudott végezni, ami a Mercedesszel azért nem is olyan egyszerű dolog, ha figyelembe vesszük, hogy milyen volt az autó teljesítménye.

Hamiltonnak meg is gyűlt vele a baja rendesen, emellé pedig még balszerencsésebb is volt, mint fiatal honfitársa. Hiába azonban a külső körülmények, több szakértő is úgy véli, hogy talán elérkezett az őrségváltás a Mercedesnél is, és Russell egyszerűen jobb teljesítményre képes jelenleg.

Channel 4 megkérdezte Jordant, hogy Russell megérdemelte-e a mercedeses váltást. „Teljes mértékben. Lewis Hamiltonról mindenki azt gondolja az F1-es körökben, hogy ő a legjobb, ő a vezér a csapatnál. Most már viszont nem ez a helyzet, még csapaton belül sem, mert Russell letaszította őt a trónjáról.”

„Szerintem nagyon érdekes figyelni ezt, és kíváncsian várom, Lewis hogyan fog felülkerekedni ezen.” Toto Wolff csapatfőnök eddig azonban mindig igyekezett védeni hétszeres bajnokát, és saját elmondása szerint csak mosolyogni tud azon sztorikon, melyek szerint Russell lépett Hamilton helyébe.

„Nem igazán követem ezeket, de amikor látok egy-két megjegyzést, akkor azokon csak mosolygom. George remek munkát végez, de pontosan ezt vártuk tőle, ezért van a Mercedesnél” – mondta az osztrák az oe24.at-nek.

Mások sem írják még le azonban Hamiltont. Juan Pablo Montoya szerint például Russellnek még sokat kell tanulnia idősebb csapattársától a versenytempó kapcsán. „George most az egykörös tempó tekintetében sokkal jobb, mint Lewis, többet tud kihozni az autóból.”

„Amikor Lewis a legjobbját nyújtja, akkor szinte lehetetlen legyőzni. George el tudja végezni a munkát egy körön, de a versenyeken még tanulnia kell. Ugyanez volt a helyzet Valtterinél is. Lewis sebessége a versenyeken lenyűgöző volt” – vélekedett a kolumbiai.