hero image
DPPI

Jordan szerint csak felhasználták a színészeket az Alpine felvásárlásakor

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/06/28 19:08
A Jordan F1-es csapat korábbi tulajdonosa, Eddie Jordan meglehetősen sajátos módon értékelte az Alpine közelmúltbeli üzletét.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az Otro Capital, a RedBird Capital Partners és a Ryan Reynolds hollywoodi színész által vezetett Maximum Effort Investments 200 millió euró értékben vásárolták meg a csapat részvényeinek 24%-át. Az Alpine értéke a befektetés után körülbelül 700 millió font lesz.

"Gyanús nekem ez az egész sztori. Nem fogom használni az "álhír" szót, de ez az üzlet számviteli szempontból teljesen abszurd és a pénzügyi modell sem áll össze."

"Észrevettem, hogy sem az Alpine, sem pedig a Renault, a fő részvényes nem reagált, ami nagyon furcsa, a 700 millió fontra történő értékelés meg egyszerűen nevetséges", mondta.

"A két szóban forgó személy, Reynolds és McElhenney rendkívül nagy sztárok, és óriásit lehetne velük húzni, különösen az amerikai piacon, amelyre a Renault valószínűleg pályázik, de valószínűleg nem fektetnek bele ennyi saját pénzt."

"Én azt mondanám, hogy azok az emberek, akik az Államokban állnak emögött az üzlet mögött, és akik ezeket a befektetéseket eszközölték, egyszerűen csak használják ezt a két sztárt", idézte Jordant a Daily Star.