hero image

Jos Verstappen: A tavalyiak után jó volt látni Hamilton lekörözését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/04/27 20:43
A világbajnoki második helyezett Max Verstappen édesapja, Jos az imolai hétvége után fia teljesítményét méltatta, és elismerte, hogy élvezetes volt számára, amikor Max lekörözte Lewis Hamiltont.

Miután Max Verstappen győzni tudott az Emilia-Romagna Nagydíjon, sok dicséretet kapott, többek között a nemzetközi sajtó is a holland versenyzőt méltatta, aki nemrég egy Laureus-díjjal is gazdagodott.

Ezen kívül édesapja, Jos Verstappen is dicsérte a fiát, és szerinte a Red Bull által a Ferrarira helyezett nyomás volt az oka annak, hogy Leclerc hibázott a versenyen, a sprinten pedig Verstappen miatt koptak el az abroncsai.

„Maxnak kitűnő hétvégéje volt Imolában, hihetetlenül erős teljesítményt nyújtott. Egyszer sem hibázott, végig kontrollálta a helyzetet. A Red Bull egyértelműen előrelépett, ezt láthattuk szombaton is, amikor Max felzárkózott Charles-hoz, nyomást helyezett rá, így gyorsabb elkoptak az abroncsai.”

„Aztán vasárnap is hasonlót láthattunk, Max és a Red Bull nyomást helyezett a Ferrarira, nyomás alatt pedig könnyű hibázni” – magyarázta a korábbi Forma-1-es versenyző.

Jos kitért arra is, hogy milyen érzést váltott ki belőle az, hogy Max kört adott a végül csak a 13. pozícióban befutó Lewis Hamiltont, akivel tavaly a világbajnoki címért csatázott:

„Élvezetes volt látni, hogy Max lekörözi Hamiltont a tavalyi történések után. Nem gyakran van lehetőséged arra, hogy lekörözd a Mercedest” – zárta 2021 világbajnokának édesapja.