hero image

Jos Verstappen: A tavalyiak után jó volt látni Hamilton lekörözését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/27 20:43
A világbajnoki második helyezett Max Verstappen édesapja, Jos az imolai hétvége után fia teljesítményét méltatta, és elismerte, hogy élvezetes volt számára, amikor Max lekörözte Lewis Hamiltont.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Miután Max Verstappen győzni tudott az Emilia-Romagna Nagydíjon, sok dicséretet kapott, többek között a nemzetközi sajtó is a holland versenyzőt méltatta, aki nemrég egy Laureus-díjjal is gazdagodott.

Ezen kívül édesapja, Jos Verstappen is dicsérte a fiát, és szerinte a Red Bull által a Ferrarira helyezett nyomás volt az oka annak, hogy Leclerc hibázott a versenyen, a sprinten pedig Verstappen miatt koptak el az abroncsai.

„Maxnak kitűnő hétvégéje volt Imolában, hihetetlenül erős teljesítményt nyújtott. Egyszer sem hibázott, végig kontrollálta a helyzetet. A Red Bull egyértelműen előrelépett, ezt láthattuk szombaton is, amikor Max felzárkózott Charles-hoz, nyomást helyezett rá, így gyorsabb elkoptak az abroncsai.”

„Aztán vasárnap is hasonlót láthattunk, Max és a Red Bull nyomást helyezett a Ferrarira, nyomás alatt pedig könnyű hibázni” – magyarázta a korábbi Forma-1-es versenyző.

Jos kitért arra is, hogy milyen érzést váltott ki belőle az, hogy Max kört adott a végül csak a 13. pozícióban befutó Lewis Hamiltont, akivel tavaly a világbajnoki címért csatázott:

„Élvezetes volt látni, hogy Max lekörözi Hamiltont a tavalyi történések után. Nem gyakran van lehetőséged arra, hogy lekörözd a Mercedest” – zárta 2021 világbajnokának édesapja.