hero image

Jos Verstappen: ismét bebizonyosodott, hogy a Forma-1-ben lehetetlen DRS nélkül előzni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/04/18 20:44
A regnáló világbajnok édesapja megérti, miért volt különösen frusztrált fia reakciója a csapatrádióban a Spanyol Nagydíjon a meghibásodott DRS miatt, de elismerte, a Red Bull-pilóta is hibázott.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Nem alakult zökkenőmentesen Max Verstappen barcelonai versenye, hiszen a holland Red Bulljának nem működött rendeltetésszerűen a nyitható hátsó szárnya, ezen felül egy hibát is elkövetett, ami miatt George Russell mögé szorult.

A DRS hiányában a holland nem is tudta megelőzni a pályán a Mercedes versenyzőjét, ezt pedig meglehetősen ingerülten vette tudomásul, a közvetítésbe több éles szóváltást is bejátszottak, ami közte és a csapat között zajlott. 

Ahogy egyre idegesebbé vált a címvédő, úgy kezdett el agresszívabban vezetni, talán emiatt döntött a csapata úgy, hogy átállítják a három kerékcserés stratégiára és ez a húzás be is jött.

„Rendkívül meleg volt, ez megnehezíti a versenyzők számára a gumikezelést, Maxnak pedig problémái adódtak a DRS-sel is. Tisztán lehetett hallani a hangján a frusztrációt, ezt abból is láttam, ahogyan vezetett“ - mondta Jos Verstappen fia hivatalos weboldalának nyilatkozva.

Az egykori versenyző megdicsérte a Red Bullt, amiért lehetővé tették Max számára, hogy DRS nélkül átlépje George Russellt. „Max is hibázott, majd beragadt George mögé. Ezután a lehető leggyorsabban vissza akarta szerezni a pozíciót, de ismét bebizonyosodott, hogy a Forma-1-ben lehetetlen DRS nélkül előzni“ - tette hozzá Jos Verstappen.