hero image

Jos Verstappen szerint fiának ezen a területen kell még javulnia

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/06/19 20:41
Miközben Charles Leclerc idén abszolút pole királynak számít a maga hat rajtelsőségével, Max Verstappennek eddig csupán egy szombati győzelem jött össze. Édesapja szerint ezen muszáj lenne javítania.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Leclerc egyértelműen nagyon ráérzett idén az időmérőkre, hiszen zsinórban négy pole pozíciónál tartott, mielőtt Kanadában megkapta volna a hátrasorolásos büntetését. Hiába azonban a szombati dominancia, vasárnap már eltérő képet látunk.

Akkor ugyanis a Red Bull általában képes tartani vagy kicsivel felülkerekedni a Ferrari sebességén. Idősebb Verstappen viszont úgy látja, fiának többet kéne kihoznia az RB18-asból egy körön.

„Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az az időmérő. A bakui szombaton látni lehetett a frusztrációt a leintés utáni interjúnál, mert még nem úgy mennek a dolgok, ahogyan ő azt szeretné. Ha ezt meg tudják oldani, akkor könnyebb dolga lesz. A városi pályákon ez még jobban látható. Kevesebb a gumi az aszfalton, így nehezebben tudja beforgatni az autót a kanyarba.”

Jos szerint azok a hétvégék, melyek nem a legjobban alakulnak a címvédő számára, csak még jobban feltüzelik őt. „A jó hír az, hogy a futamok alatt a Red Bull egy rakéta. Az egyensúly jó, és a hosszú etapokon a gumik máshogy viselkednek, így a kocsi is gyorsabban fordul. Max ezzel jól boldogul.”

„Jó abban is, hogy kiegyensúlyozott köröket fusson. Látni lehet rajta a motiváltságot. Ennek köze volt a monacói eseményekhez, de ő nem hagyja, hogy ez irányítsa. Szerintem ez csodás, és csak még jobbá teszi őt. A kihívás elé állított Max még jobb Max” – fogalmazott fia kapcsán Jos Verstappen.