hero image

Jos Verstappen úgy érzi, a Red Bullnak többet kellett volna tennie fiáért Monacóban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/31 20:42
A regnáló világbajnok édesapja szerint a Red Bull nem tett meg mindent azért, hogy a világbajnoki pontversenyben éllovas fiát előnyben részesítse Monacóban, pedig szerinte ezt kellett volna tenniük.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Annak ellenére, hogy csupán a harmadik helyen ért célba a Forma-1-es Monacói Nagydíjon Max Verstappen, sikerült növelnie előnyét az összetett pontversenyben, köszönhetően a Ferrari és Charles Leclerc rossz stratégiájának.

Sergio Perez viszont az egész hétvégén gyorsabbnak bizonyult a hollandnál, így a Red Bull a mexikóit hívta előbb kerékcserére, miután a vizes pálya száradásának köszönhetően lehetővé vált az esőgumik cseréje az intermediate-ekre.

„A Red Bull jó eredményt ért el, ugyanakkor nem tettek meg mindent azért, hogy Maxot az élre segítsék. Azt, hogy harmadik lett, csak a Ferrari hibájának köszönheti“ - mondta Jos Verstappen fia hivatalos oldalának.

„A bajnokságot vezető Maxot ebben az értelemben nem segítette a Red Bull választott stratégiája, ez abszolút Checónak kedvezett. Ez csalódás számomra, szerettem volna, ha a bajnokság éllovasát másképp kezelték volna“ - tette hozzá a címvédő édesapja.

„Perez valójában a korábbi bokszkiállás miatt nyerte meg a versenyt, s bár a csapat magyarázhatja ezt szerencsével, de korábban már láthatták, például Gaslynál, hogy az intermediate abroncs a legjobb megoldás a verseny azon szakaszában“ - fogalmazott Jos Verstappen.