hero image

Jövőre átalakíthatják a vonalvezetést is Miamiban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/05/10 20:46
Az első Miami Nagydíj sikeres volt, azonban jövőre több dolgon is fejleszteniük kell az amerikaiaknak, ugyanis több panasz is érte a pályát a hétvégén. Sok pilóta, köztük Max Verstappen is panaszkodott a kettes szektorban található sikánra. A futam szervezői komolyan veszik a panaszokat.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Különösen a sikán kapott sok kritikát. Ez a szűk hely teljesen lehetetlenné teszi az előzést, Verstappen szerint pedig annyira lelassít, hogy soha nem tudsz jó ritmusba kerülni. Sergio Perez és Fernando Alonso is kritizálta az aszfaltot. Verstappen csapattársa „egy viccnek" is nevezte az útburkolatot.

Tom Garfinkel a The Independentnek adott interjúban elmondta, hogy keresni fogják a lehetséges fejlesztéseket. „Kiértékeljük a versenyzők néhány megjegyzését, hogy biztosak legyünk benne, hogy tudunk javulni, és nyitottak vagyunk arra, hogy bármit változtassunk, amit csak kell, hogy jobbá tegyük a pályát” - mondta Garfinkel, aki szerint a sikán egy „szükséges rossz” volt, hogy lelassítsa a versenyzőket, mert nem volt elég bukótér.

A Miami Nagydíj főnöke így folytatta: „De az F1-gyel és az FIA-val folytatott beszélgetésekből kiderült, hogy van lehetőségünk ezen változtatni és jobbá tenni. A pálya felületét is kiértékeljük, és szeretnénk ezt rendbe tenni, és változtatásokat eszközölni, ha szükséges. Ha a versenyzők nem tudnak magabiztosan menni, akkor nem lesz előzés, és ez nem jó, mert én azt szeretném, ha minél több előzés lenne.”

Mindenesetre 2023-ra minden lehetőséget megvizsgálnak, hogy még látványosabb legyen az esemény. A szervezet célja, hogy a hétvége nyereséges legyen. Az idei szezonban veszteségesek lesznek, annak ellenére, hogy a három nap alatt összesen 240 ezer látogatót fogadtak.