hero image

Kárpótolják a Haast a felszerelésük késése miatt, de nem úgy, ahogy ők szeretnék

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/11 10:00
Mint ismert, a Haas F1-es felszerelése késve érkezett meg Bahreinbe, ezért csak csütörtök délután kezdhették meg a teszteket, ezzel négy óra pályaidőt vesztve. A csapat vasárnap szeretett volna pótolni, de nem teljesült a kívánságuk.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Haas csapatát sújtja a balszerencse: a Forma-1-es felszerelésük, amelynek a szállítását a FOM, vagyis a Formula One Management intézte, Törökországban ragadt, miután a csapatfőnök Günther Steiner szerint „rossz járatot választottak, rossz időben”.

A csomag így késve érkezett meg Bahreinbe, amivel az amerikai istálló 4 órányi pályaidőt vesztett, és csak csütörtök délután kezdhette meg a tesztelést. A csapat szerette volna vasárnap pótolni az elvesztett időt a vis maiorra hivatkozva, azonban nem teljesül a kívánságuk.

Az Auto Motor und Sport információi szerint a McLaren, az Alpine és az Alfa Romeo nem akarta engedélyezni a dolgot, Steiner pedig a McLarent nevezte meg, amely istálló elmondása szerint a vasárnapi tesztelésük ellen volt.

Így a Haas a három tesztnap végén maradhat több ideig a pályán, hogy behozzák a négyórás lemaradást, ennek kapcsán a csapatfőnök Steiner így nyilatkozott a sajtónak csütörtök délután:

„Minden nap tovább maradunk, hogy behozzuk a négyórányi lemaradást. Nem engedélyezték, hogy vasárnap teszteljünk, ezért kell tovább maradnunk a napok végén” – fogalmazott az olasz a RaceFans tudósítása szerint.