hero image

Kárpótolják a Haast a felszerelésük késése miatt, de nem úgy, ahogy ők szeretnék

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/11 10:00
Mint ismert, a Haas F1-es felszerelése késve érkezett meg Bahreinbe, ezért csak csütörtök délután kezdhették meg a teszteket, ezzel négy óra pályaidőt vesztve. A csapat vasárnap szeretett volna pótolni, de nem teljesült a kívánságuk.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Haas csapatát sújtja a balszerencse: a Forma-1-es felszerelésük, amelynek a szállítását a FOM, vagyis a Formula One Management intézte, Törökországban ragadt, miután a csapatfőnök Günther Steiner szerint „rossz járatot választottak, rossz időben”.

A csomag így késve érkezett meg Bahreinbe, amivel az amerikai istálló 4 órányi pályaidőt vesztett, és csak csütörtök délután kezdhette meg a tesztelést. A csapat szerette volna vasárnap pótolni az elvesztett időt a vis maiorra hivatkozva, azonban nem teljesül a kívánságuk.

Az Auto Motor und Sport információi szerint a McLaren, az Alpine és az Alfa Romeo nem akarta engedélyezni a dolgot, Steiner pedig a McLarent nevezte meg, amely istálló elmondása szerint a vasárnapi tesztelésük ellen volt.

Így a Haas a három tesztnap végén maradhat több ideig a pályán, hogy behozzák a négyórás lemaradást, ennek kapcsán a csapatfőnök Steiner így nyilatkozott a sajtónak csütörtök délután:

„Minden nap tovább maradunk, hogy behozzuk a négyórányi lemaradást. Nem engedélyezték, hogy vasárnap teszteljünk, ezért kell tovább maradnunk a napok végén” – fogalmazott az olasz a RaceFans tudósítása szerint.