hero image
dppi

Keményen beszólt a McLaren-vezérigazgató Sergio Pereznek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Amikor Ricciardónak még nagyon ment az F1-ben

FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2023/08/17 13:27
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown úgy gondolja, nem a Red Bull „gyilkol meg mindenkit”, hanem Max Verstappen, és egy Perez-Perez felállással a Red Bullnál izgalmas lenne a világbajnokság.

12 futam után Verstappen neve mellett 314 pont áll, majd Perez (189), Alonso (149) és Hamilton (148) következik. Ennek kapcsán a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy nem a Red Bull dominál, hanem Verstappen:

„Jelenleg nem a Red Bull gyilkol meg mindenkit, hanem Max. A Max-Red Bull kombináció pillanatnyilag verhetetlen, és Max és a csapat sem követ el hibákat. Ha két Sergio lenne az autójukban – minden tiszteletemmel -, akkor a világbajnokság elég nyitott lenne. Szóval valami különleges történik Maxszal és a Red Bull-lal.”

Brown azzal folytatta, hogy ha kivennék Verstappent a mezőnyből, akkor már 5 csapatnak lenne idén futamgyőzelme – és szerinte ez is fog történni, amikor felzárkóznak a Red Bullhoz:

„Ha kivesszük a képletből Maxot, és győzelemnek számoljuk a második helyeket, akkor egy versenyképes, izgalmas bajnokságot kapunk. Nekünk is van második helyünk, az Astonnak, a Ferrarinak, a Mercedesnek és Sergiónak is. Öt olyan csapat lenne, amely már nyert futamot idén.”