hero image

Kényszerű karosszériacsere Sainznál az időmérő előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/21 10:03
A Ferrari istállója megerősítette, hogy az éjszaka folyamán kénytelenek voltak kicserélni Carlos Sainz autójának karosszériáját, emiatt pedig még a szerelőkre vonatkozó kötelező kijárási tilalmat is megszegték.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A csapat szerelői egy új túlélőcella köré építették fel az F1-75-öt, miután kiderült, hogy gondok akadtak az üzemanyagrendszerrel. Mindez az FIA technikai delegáltjának jegyzeteiből derült ki, ahogyan az is, hogy a Lando Norrisnál is hasonló műveletre került sor.

Büntetés ezért persze nem jár, így Sainz továbbra is a mai időmérő egyik esélyeseként vághat majd neki az eseményeknek. A Ferrari egyébként több kisebb módosítást is hozott Barcelonába, melyektől előrelépést várnak, és szeretnék ledolgozni a Red Bull-lal szembeni kisebb lemaradásukat.

Úgy tűnik, hogy egyelőre erősen is teljesítenek, bár a pénteki két szabadedzést követően a versenyzők úgy nyilatkoztak, hogy nem teljesen nyugodtak, mivel a hosszú etapos tempójuk még hagy némi kívánnivalót maga után, ráadásul a gumikopással sem voltak elégedettek.

Mára ezért sokat dolgoztak a beállítások javításán, és hamarosan ki is derülhet majd, hogy mennyit sikerült még fejlődniük.