hero image
dppi

Képtelenség befogni a Red Bullt, a Mercedes is nagyon távol van

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2023/09/18 10:36
Ugyan a Szingapúri Nagydíj nagyon gyengére sikeredett a Red Bull számára, nincs miért aggódniuk, maximum 2024 miatt.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

A Red Bullnak nem sikerült megszereznie a 11. egymást követő győzelmet a Forma-1-ben, ami új rekord lett volna. A sors úgy hozta, hogy nagyon távol voltak ettől, gyakorlatilag esélyük sem lehetett rá.

Kezdődött minden Verstappen és Pérez Q2-es kiesésével az időmérő edzésen. A versenyen sem mentek túl jól az autók, és a szerencse sem állt melléjük, de kicsit sincs veszélyben az osztrákok bajnoki címe.

597 ponttal vezetik a bajnokságot, addig a Mercedesnek a második helyen 289 pontja van. Óriási a differencia, és a Ferrari a dobogó harmadik fokán még a legutóbbi nagy győzelmével is távolabb áll 265 ponttal.

Alonso megint csak egyedül viszi a hátán az Aston Martint, mely szinte biztosan negyedik lesz a bajnokság végén, még akkor is, ha Stroll rettentően gyenge teljesítményt nyújt, és Szingapúrban rajthoz sem állt a súlyos balesete miatt.

A McLaren 139 pontos, óriási hajrára lenne szükségük az előzéshez, viszont mögöttük mindenki veszélytelen. Az Alpine is csak 81 pontos, és a McLaren rendre sokkal többet tud az élmezőnyben lenni.