hero image
dppi

Két favorit van az F1-es Kínai Nagydíj pótlására – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/12/04 17:29
A hírek szerint két versenypálya közül kerülhet ki a Sanghaj helyére beugró pálya – a Forma-1 azért szorgalmazhatja a pótlást, hogy ne jöjjön létre egy négyhetes lyuk a naptárban.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Pár nappal ezelőtt jelentették be hivatalosan, hogy jövőre sem rendezik meg a Kínai Nagydíjat, a törlése oka pedig ezúttal is a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos. A bejelentés kapcsán az F1-vezérigazgató Stefano Domenicali hangsúlyozta, nem kell rohanniuk az esetleges helyettes megtalálásával.

Ezzel együtt a nemzetközi sajtó értesülései szerint nem csökken 23-ra a nagydíjak száma, és pótolni fogják a kieső április 16-i nagydíjat, hogy ne jöjjön létre egy négyhetes lyuk a versenynaptárban.

Ez első hírek ezzel kapcsolatban arról szóltak, hogy Portimaónak jó esélye van arra, hogy 2020 és 2021 után újra versenyt rendezzenek, tegnap pedig arról írt a The Portugal News, hogy Portimao mellett Isztambul is esélyes.

A portálon megszólalt a portugál autó- és gokartszövetség elnöke, aki pozitívan látja a portugál aszfaltcsík esélyeit, de megemlítette, hogy Törökország is szívesen látná vendégül a száguldó cirkuszt:

„Portugália a favorit Kína pótlására. Azonban nem Portugália az egyetlen érdeklődő ország, Törökország is versenyben van a helyért” – ismerte el az elnök, Ni Amorim.