A hírek szerint két versenypálya közül kerülhet ki a Sanghaj helyére beugró pálya – a Forma-1 azért szorgalmazhatja a pótlást, hogy ne jöjjön létre egy négyhetes lyuk a naptárban.

Pár nappal ezelőtt jelentették be hivatalosan, hogy jövőre sem rendezik meg a Kínai Nagydíjat, a törlése oka pedig ezúttal is a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos. A bejelentés kapcsán az F1-vezérigazgató Stefano Domenicali hangsúlyozta, nem kell rohanniuk az esetleges helyettes megtalálásával.

Ezzel együtt a nemzetközi sajtó értesülései szerint nem csökken 23-ra a nagydíjak száma, és pótolni fogják a kieső április 16-i nagydíjat, hogy ne jöjjön létre egy négyhetes lyuk a versenynaptárban.

Ez első hírek ezzel kapcsolatban arról szóltak, hogy Portimaónak jó esélye van arra, hogy 2020 és 2021 után újra versenyt rendezzenek, tegnap pedig arról írt a The Portugal News, hogy Portimao mellett Isztambul is esélyes.

A portálon megszólalt a portugál autó- és gokartszövetség elnöke, aki pozitívan látja a portugál aszfaltcsík esélyeit, de megemlítette, hogy Törökország is szívesen látná vendégül a száguldó cirkuszt:

„Portugália a favorit Kína pótlására. Azonban nem Portugália az egyetlen érdeklődő ország, Törökország is versenyben van a helyért” – ismerte el az elnök, Ni Amorim.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL