A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint nem kell sietniük azzal, hogy meghosszabbítsák Daniel Ricciardo szerződését, ami lehetőséget ad nekik arra is, hogy tesztlehetőséget kapjon tőlük az IndyCar két ifjú titánja.

Daniel Ricciardo szerződése 2023 végén jár le a McLarennél, a 2021-es szezon rossz kezdete után azonban kicsit megremegett a mindig mosolygós ausztrál pilóta magabiztossága, a McLaren pedig kénytelen kelletlen elkezdett további lehetőségek után nézni.

A 2022-es szezont már sokkal magabiztosabban kezdte Ricciardo, és még ha a pontszámok nem is ezt mutatják, Brown pedig elégedett is azzal a fejlődéssel, amit elért a versenyzőjük.

„A versenytempója eddig is erős volt, de ezúttal már az időmérőn is sokkal jobban teljesít” – mondta Brown az F1 Nation podcastben. „Belehallgatva a csapattal folytatott kommunikációjába, még mindig nem teljesen elégedett az autóval, de remek a kapcsolata a csapattal, és Landóval is.”

„Jót tett neki, hogy végre hazamehetett a családjához kicsit feltöltődni, mi pedig örömmel látjuk, hogy ismét csúcsformában van.”

Brown azt is elismerte, hogy már valószínűleg idén elkezdenek tárgyalni arról, ki lesz Lando Norris mellett a McLarenben 2024-től, azonban előtte még tesztlehetőséget adnak majd Pato O’Wardnak és Colton Hertának is, akiket az IndyCar legnagyobb tehetségeinek tartanak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL