hero image
dppi

Két jelölt közül kerülhet ki a Ferrari új technikai igazgatója

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2023/01/07 11:29
Mattia Binotto távozása után a technikai igazgató posztjára is külön embert fog kinevezni a Ferrari, egyes értesülések szerint házon belülről, míg más pletykák szerint a Haastól „igazolhatnak”.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Decemberben vált hivatalossá, hogy távozik a Ferraritól Mattia Binotto, aki a csapatfőnöki mellett a technikai igazgatói posztot is betöltötte a Scuderiánál. Előbbi posztra az Alfa Romeótól érkezett Frederic Vasseur, míg új technikai igazgatót egyelőre nem neveztek ki.

Az olasz Corriere dello Sport szerint a legfőbb esélyes a jelenleg a kasztniért felelős igazgatót, Enrico Cardilét fogják előléptetni. A 47 éves szakember 2005 óta erősíti a Ferrarit, 2019-ben az aerodinamikai részleg, 2020 augusztusától a teljesítményfejlesztés vezetőjeként dolgozott a jelenlegi posztja előtt.

A PlanetF1 pedig pletykákra hivatkozva arról ír, hogy Simone Resta térhet vissza technikai igazgatóként. Resta jelenleg a Haasnál dolgozik, a Scuderiánál pedig 2001 és 2018 között dolgozott.

A két állomáshelye között az Alfa Romeo technikai igazgatójaként is dolgozott, de ha a Ferrari őt nevezné ki a technikai részleg vezetőjének, az lenne Forma-1-es pályafutása eddigi legnagyobb feladata.