hero image

Két probléma is hátráltatta Verstappent a Bahreini Nagydíj végén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/20 10:05
A Red Bull hiába tűnt erősnek a hétvége folyamán, végül kettős kieséssel, pont nélkül távoznak a szezon első versenyhétvégéjéről Bahreinből, a csapatfőnök Christian Horner ennek megfelelően csalódottan nyilatkozott.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Red Bull versenyzői sokáig a második és a negyedik helyen haladtak, sőt Verstappen a Bahreini Nagydíj közepe felé még az első helyért is csatázott Leclerc-rel, végül azonban az osztrák istálló mindkét pilótája kiesett.

A verseny után a csapatfőnök Christian Horner természetesen csalódottan nyilatkozott a Sky Sports F1-nak, és ekkor még nem tudta megmondani, mi okozta a gondot – azóta megerősítette Horner, hogy az üzemanyagrendszerben történt a probléma.

„Milyen kegyetlen így befejezni a versenyt! Úgy tűnt, sok pontot szerezhetünk, erre mindez megsemmisült. Úgy tűnik, hasonló gond jelentkezett a két kocsinál. Még pontosan nem tudjuk, mi okozta a gondot, de ki kell elemeznünk a dolgot” – mondta Horner.

Horner azt is elmondta, hogy a kormányzási probléma nem függött össze a motornál fellépő gonddal – előbbi egy bokszkiállás közben alakult ki.

„Nem, a két dolog nem függött össze. Valójában az utolsó kiállásnál, amikor Verstappen autója lejött az emelőről, akkor alakult ki a kormányzási probléma. Ez valamit megváltoztatott a felfüggesztésben, ami azt eredményezte, hogy már nem volt ugyanolyan jobbra és balra kormányozni” – tette hozzá a csapatfőnök.