A wokingi alakulatnál egyre elégedetlenebbek az ausztrál teljesítményével, aki a tavalyi küzdelmes szezon után idén sem tud egyelőre feljavulni, így kérdéses a jövője a csapatnál.

Daniel Ricciardo mindössze a 12. helyen fejezte be a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, miközben a betegséggel küzdő Lando Norris rossz fizikai állapota ellenére is a 8. pontszerző helyen ért célba.

Ricciardo - aki Barcelonában minden idők legtöbbet rajthoz álló ausztrál versenyzője lett a Forma-1-ben - a leintés után arra panaszkodott, hogy egyáltalán nem volt meg a tapadása és a túlságosan magas gumihőmérséklet miatt lassúnak érezte a McLarent.

Norris a wokingiak a szezon elején jelentkező problémái ellenére 28 ponttal előzi meg csapattársát a bajnoki pontversenyben, így a csapatnál nem véletlenül figyelik aggodalommal Ricciardo teljesítményét.

„Csalódott vagyok amiatt, ahogyan Daniel versenye alakult Spanyolországban, meg kell értenünk, miért nem működött egyetlen szett abroncs sem az autóján, egészen egyszerűen küzdöttünk a körülöttünk haladókhoz képest“ - mondta Andreas Seidl.

A csapatfőnökhöz hasonlóan Zak Brown is meglehetősen elégedetlenül nyilatkozott Ricciado teljesítményével kapcsolatban. „Lando egyértelműen előnyben van, de nyilvánvalóan szeretnénk, ha Daniel sokkal közelebb kerülne hozzá és jó csatát vívnának.“

„Daniel egyszerűen nem érzi jól magát az autóban, mindent megpróbálunk, amit csak tudunk, de ez ismét kiábrándító hétvége volt. A tavalyi monzai futamot leszámítva általában nem felel meg sem a saját elvárásainak, se a miénknek“ - tette hozzá a McLaren első embere.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL