Az Aston Martin megerősítette, hogy nem áll szándékukban fellebbezni Fernando Alonso büntetése ellen.

A csapat úgy döntött, hogy nem fellebbez a Fernando Alonsóra az Ausztrál Nagydíjon kiszabott büntetés ellen, annak ellenére sem, hogy egyébként védelmükbe vették versenyzőjük cselekedetét.

Az F1-es Ausztrál Nagydíj után az Aston Martin bejelentette, hogy nem fellebbez a Fernando Alonsóval szemben kiszabott 20 másodperces büntetés ellen. A büntetés, amelyet "potenciálisan veszélyes vezetés" miatt szabtak ki, azt eredményezte, hogy Alonso a hatodik helyről a nyolcadikra csúszott vissza. A "potenciálisan veszélyes vezetés" ebben az esetben azt jelentette, hogy a "vád" szerint Alonso gyakorlatilag büntetőfékezett Russell előtt, aki emiatt végül csúnya balesetet szenvedett.

Noha fellebbezés nem lesz, az Aston Martin által kiadott közleményben hosszasan dicsérték és védték a spanyol versenyzőt.

"Mindenben Fernando mögött állunk. A jelenlegi F1 legtapasztaltabb versenyzőjéről beszélünk, aki több nagydíjat teljesített, mint bárki más. Egy több mint 20 év tapasztalattal rendelkező, több sorozatban is világbajnok versenyzőről van szó", mondta Mike Krack, aki hozzátette, annak nagyon örül, hogy Russellnek végül semmi baja nem lett.

"Úgy kapni egy 20 másodperces büntetést, hogy nem volt kontakt a hátulról érkező autóval egy kicsit nehezen emészthető, de elfogadjuk a döntést, ugyanis új bizonyítékok hiányában nem tudunk fellebbezni ellene", mondta.

Krack ezt követően arról beszélt, hogy a 42 éves Alonso csak védekezett Russellel szemben, majd jelezte, soha senkinek az épségét nem veszélyeztetné.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL