hero image

Kiderült, hogyan pótolhatja a Haas az orosz szponzor miatt kieső összeget

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/15 10:11
A Racer információi szerint a tulajdonos Gene Haas is a zsebébe nyúlhat az Uralkalival történt szerződésbontás után, emellett pedig már meglévő és új partnerekkel is tárgyalnak.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az orosz-ukrán háború kitörését követően a Haas gyorsan lépett, és szerződést bontott a névadó szponzorával, az Uralkalival, ennek következményeképp pedig Nyikita Mazepintől is búcsút vettek.

És mivel a hírek szerint az Uralkali több tízmillió dollárral támogatta a csapatot, így az amerikai istállónak új bevételi források után kell néznie, hogy kipótolja a kieső összeget.

Racer információi szerint a csapattulajdonos Gene Haas is részt vett abban a döntésben, hogy egy „fizetős” pilóta helyett Kevin Magnussent szerződtessék, ezt pedig többek között azért tette, mert biztosítottnak látja az istálló anyagi jövőjét.

Az amerikai üzletember a portál szerint hajlandó a zsebébe nyúlni a csapat finanszírozásának biztosítása céljából, valamint meglévő és új partnerekkel is tárgyal a Haas, hogy betöltsék az Uralkali után keletkező űrt.