Az biztos, hogy nem sokat segítettek a versenyzők az egyébként is nagy hátrányban lévő csapatnak.

Jelentős anyagi hátrányba került a Williams, miután a 2024-es F1-es szezon első fordulóiban Alex Albon és Logan Sargeant is több nagy erejű balesetet szenvedtek.

A The Race beszámolója szerint a brit csapat autóiban az incidensek során keletkezett kár meghaladja a 2 millió dollárt, ami más csapatok számára is kellemetlen lenne, a Williams számára pedig még inkább az, tekintve, hogy a horribilis költségek csak tovább hátráltatják a tartalékautó elkészítését.

Egyelőre nem tudni, hogy Albon autója pontosan mekkora sérüléseket szenvedett a Japán Nagydíj első körös ütközésében. Jelenleg a csapat grove-i bázisára szállítják azt vissza egy átfogó ellenőrzésre és javításra, mielőtt Kínába viszik a bajnokság két hét múlva esedékes ötödik fordulójára.

A balesetekkel járó jelentős költségek aggodalmat keltettek a csapatnál, James Vowles, a Williams csapatfőnöke pedig már korábban is arról beszélt, hogy a sérült futómű újjáépítéséhez és egy tartalék autó megépítéséhez szükséges erőforrások - amelyekkel a csapat jelenleg nem rendelkezik - akadályozhatják a 2024-re tervezett frissítések és fejlesztések bevetését.

"A számos baleset negatívan befolyásolhatja az autónk frissítésének folyamatát, mivel a fő erőforrásokat a sérült autók helyreállítására és egy tartalékautó megépítésére kellene fordítani, amivel a Williams még nem rendelkezik", mondta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL