Akkora előnnyel rendelkeznek a jelenlegi szezonban, hogy igazából meg sem érzik a büntetést.

A korábbi Forma-1-es mérnök, Ernest Knoors beszélt arról, hogy a pénzügyi szabályok megsértése miatt kiszabott büntetés hogyan befolyásolja a Red Bull F1-es csapatának munkáját, és azt is kifejtette, hogy miért van szüksége az energiaitalosoknak kevesebb frissítésre, mint másoknak.

Csak emlékeztetőül, 2022 októberében az osztrák csapat 7 millió dolláros büntetést kapott az FIA-tól, és a szélcsatornában töltött idő 10%-át is elvesztette.

"Ez mindenképpen szerepet fog játszani az autón végzett munkában, ugyanis a Red Bull az a csapat, amelyik a legkorlátozottabb a szélcsatornás és CFD tesztek elvégzésében. A csapat azonban a lehető legmagasabb szinten kezdte a szezont, így nincs égető szükségük a frissítésekre.", mondta.

"Szerintem hamarosan eljön az a pillanat, amikor a Red Bull 2024-re helyezi át a hangsúlyt. Hacsak valami nem megy rosszul technikai szempontból, vagy Max Verstappen nem szenved súlyos balesetet, nagy gond már nem történhet velük."

"Nyilván nem szabad elébe menni a dolgoknak, de Verstappen és a Red Bull jelenlegi dominanciája mellett egyszerűen nem veszíthetik el a bajnoki címet", nyilatkozta Knoors.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL