hero image

Kigyulladt a Williams autója a pénteki teszt reggelén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/11 10:13
Nem alakul túl rózsásan a pénteki nap a Williams számára, ugyanis kora reggel kigyulladt az autójuk Latifi alatt, míg a McLaren is tovább szenved.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Esteban Ocon diktálta a tempót péntek reggel az Alpine-nal, de a Williamsnél drámai helyzet állt elő, ugyanis Latifi alatt kigyulladt az autó. Latifi hátsó fékjei a 12-es kanyarban gyulladtak ki két órával a kezdés után, ami miatt megpördült, és előkerültek a piros zászlók.

Miközben a lángok drámai módon elborították az autó hátulját, a bal hátsó gumiabroncs felrobbant, majd a versenybíróknak sikerült a helyzetet ellenőrzés alá vonniuk, és Latifi is besegített. A pilóta megúszta sérülések nélkül, azonban az autó nem fest túl jól.

A McLaren számára további gondok adódtak a nyitónapon tapasztalt fékproblémák után, és úgy tűnik, hogy péntekre sem sikerült megoldani. Ráadásul Lando Norris ismét a rosszul lévő Daniel Ricciardo helyett vezetett. A McLaren tisztázta azonban, hogy az ausztrál tesztje nem volt pozitív COVID-19-re.

A Ferrari pedig sikeresen lemásolta a McLaren megoldását, a maranellói alakulat az Aston Martin után újabb csapat autójából merített ihletet. Ismét a padlólemezen szorgoskodtak, mindezt a delfinezés kiküszöbölésének érdekében. Egy fém rúddal is megerősítették a padlólemez túlnyúló részét, mivel tartottak a földhöz csapódáskor keletkezendő károktól.