hero image

Komoly bajban Charles Leclerc a Kanadai Nagydíj előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/17 10:15
Tíz rajthelyes büntetés veszélye fenyegeti a Ferrari pilótáját, amennyiben csapata úgy dönt, hogy a szezonbeli negyedik turbót is beszerelik az autóba.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Ferrari a Kanadai Nagydíj előtt jelentette be, hogy Charles Leclerc Bakuban meghibásodott erőforrása javíthatatlan sérülést szenvedett, a probléma pedig összefüggésben állhat a Barcelonában tapasztalt technikai problémával.

Leclerc remekül kezdte a szezont, az első három futamból kettőt is meg tudott nyerni, az elmúlt hetek szenvedése után viszont jelenleg már 34 pont a hátránya a bajnoki pontversenyben vezető Max Verstappen mögött.

Hiába indulhatott a monacói idén már hat alkalommal is pole pozícióból, az előző három versenyhétvégéből kétszer is technikai probléma vetett véget idő előtt a versenyének. A Ferrarinak most el kell döntenie, mikor szerelik be az új turbót az autóba.

A száguldó cirkusz pilótái egy idényben három turbót használhatnak büntetés nélkül, minden újabb egység cseréje tíz rajthelyes büntetést von maga után. Leclerc a pénteki szabadedzések előtt úgy fogalmazott a média képviselőinek, egyelőre nem döntöttek arról, hogy most, vagy egy későbbi futamon vállalják-e be a büntetést.

„Nem vagyunk a legjobb helyzetben, egyelőre folynak a megbeszélések a turbó cseréjéről. Megpróbálunk a lehető legtovább kivárni a döntéssel, aztán pedig a lehető legjobban dönteni“ - mondta a monacói.

A Ferrari abban az esetben elkerülheti a büntetést a montréali hétvégén, ha az eddig már használt erőforrások egyikéből "ment át" alkatrészt a motorba, ugyanakkor a Bakuban meghibásodott egységet a csapat visszaküldte a maranellói gyárba kivizsgálásra.