A McLaren sem tétlenkedett az elmúlt hetekben és Barcelonában a hírek szerint egy elég komoly fejlesztési csomagot vethetnek be, amelytől akár körönkénti fél másodperces gyorsulást is várhatnak.

A rövid szünet után a száguldó cirkusz ismét munkában van és ezúttal Spanyolország, azon belül is Barcelona a fellépés színhelye. A katalán pálya otthont adott a téli teszteknek, ahol megcsodálhattuk a vadonatúj autókat, ez a hétvége pedig a „fejlesztések hétvégéje” lesz.

Az Aston Martink konkrétan egy teljesen új autót hozott, de rengeteg csapat készül kisebb és nagyobb fejlesztőcsomagokkal, nincs ez másképp a McLarennél sem. A wokingi istálló a hétvégére a hírek szerint egy komoly csomaggal érkezik, amelytől nagy előrelépést várnak.

Az információk szerint ez akár körönként félmásodperces gyorsulást is jelenthet, ami elsőre vadul hangzik, de ha igazak a hírek, akkor mostanra oldhatták meg véglegesen a szezon elejétől őket sújtó fékproblémákat. Német lapinformációk szerint a McLaren Barcelonában titán helyett már szénszálas fékeket fog használni.

Az egyelőre egy jó kérdés, hogy a gyakorlatban ez hogyan fog működni, mindenesetre Lando Norris és Daniel Ricciardo bízik abban, hogy a mérnököknek sikerült végleges megoldást találnia az őket hátráltató problémákra, hogy a McLaren végre teljes erővel „kezdhesse meg” a szezont.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL