A Ferrarinak sikerült hihetetlenül nagy lépést tennie a 2022-es motorral, de azt mindig szem előtt kell tartani, hogy a teljesítmény nem mehet a megbízhatóság rovására. Az olaszok motorjával idén azonban vannak problémák, többek között Monacóban is.

Charles Leclerc a múlt héten a Spanyol Nagydíjon az élen állt, amikor meghibásodott az erőforrása. A turbó és az MGU-H nem élte túl, és maradandó sérüléseket szenvedett. A Ferrari számára azonban ezzel még nincs vége, hiszen a monacói első szabadedzés után ismét két motorral akadtak gondok.

Valtteri Bottas mindössze két körig jutott az FP1-ben az MGU-K problémája miatt. Mick Schumacher valamivel tovább bírta az aszfalton, de őt is vissza kellett gurítaniuk a marsalloknak a csapatához az MGU-K meghibásodása miatt. Ráadásul Schumacher hajtókarja is megsérült - számolt be a hírről az Auto, Motor und Sport.

A további vizsgálatoknak ki kell deríteniük, hogy az MGU-K-k még használhatóak-e ezen a hétvégén vagy a szezon későbbi szakaszában. A Ferrarinak tehát utána kell járnia, hogy miért történtek a meghibásodások és megoldást kell találnia az okra, hiszen nem engedhetnek meg maguknak sok kiesést idén.

Leclerc egyébként mindkét pénteki szabadedzést behúzta hazai pályán és magabiztosan várhatja a szombati napot, amikor megrendezik a 2022-es Monacói Nagydíj harmadik szabadedzését, valamint a kvalifikációt. Előzetesen a Red Bullt várták az esélyesebbnek, de a pénteki nap alapján a Ferrari is jelentkezik a szombati pole-ért.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL