hero image

Könnyen nagy bajba kerülhet a Haas Ausztráliában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/07 10:17
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, nincs „biztonsági hálójuk” az ausztrál versenyhétvégén, tehát egy nagy baleset következtében vélhetően csak egy autóval tudnának elrajtolni Melbourne-ben.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Nincs egyszerű helyzetben a Haas csapata, ugyanis Mick Schumacher dzsiddai időmérőn elszenvedett balesete következtében – hiába volt jól a német versenyző – csak egy autóval tudtak rajthoz állni a Szaúdi Nagydíjon.

Az Ausztrál Nagydíjon pedig ha komoly sérülés éri a kasztnit, akkor ismét csak egy kocsival tudnak majd indulni a futamon, hiszen csak az imolai futamra fog rendelkezésre állni a pótkasztnijuk – erről a csapatfőnök Günther Steiner nyilatkozott a Motorsport.com-nak:

„Az egy elég kemény nap volt a dolgozóink számára. Megszegtük a munkatilalmat múlt éjszaka, mert a csapat készen akart állni reggelre, hogy ma este ne kelljen többet dolgozniuk. Megérte felhasználni ezt a lehetőséget.”

„Jelenleg azt próbáljuk elérni, hogy minél több alkatrész a rendelkezésünkre álljon, de meg van kötve a kezünk, mert nincs több a raktáron, amit csak el tudtunk hozni, azt el is hoztuk” – folytatta Steiner.

„Viszont nincsen pótkasztnink. Nem lesz biztonsági hálónk Ausztráliában, ezért a versenyzőinknek óvatosnak kell lenniük, máskülönben csak egy autóval fogunk tudni elrajtolni.”

Steiner azt is hozzátette, hogy Imolában már lehet pótkasztnijuk is, így az Emilia-Romagna Nagydíjon már újra lesz biztonsági hálója a csapatnak.

„A sérült kasztnit tegnap küldtük el a főhadiszállásunkra, nemrég pedig kaptam egy emailt arról, hogy most érkezett meg Szingapúrba! Meg fogjuk javítani a karosszériát, így Imolában már újra ott lehet pótalkatrészként.”

„Azt gondolom, hogy az oldalsó gyűrődési zónát kell kicserélnünk, van egy horpadás is benne, de megjavítjuk, így használni is tudjuk majd” – mondta a csapatfőnök, majd hozzátette, hogy a váltócsere szükséges volt Schumacher autójában, a motor kapcsán viszont mindent rendben talált a Ferrari.