hero image
dppi

Korábbi főnökei szerint nagyszerű csapatfőnök válna Vettelből

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/13 09:14
Christian Horner és Mike Krack is úgy véli, hogy a négyszeres Forma-1-es világbajnoknak minden képessége és tulajdonsága megvan ahhoz, hogy egy napon csapatot vezessen a száguldó cirkuszban.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A német pilóta egyedülálló pályafutást tudhat maga mögött, a Forma-1-ben eltöltött tizenöt éve alatt világbajnoki címei mellett 53 futamgyőzelmet, 57 pole pozíciót és 122 dobogós helyezést zsebelt be.

Azt ugyan egyelőre még nem árulta el, mit fog csinálni visszavonulását követően, az azonban bizonyos, hogy a hónap végén volán mögé ül a Race of Champions-on Svédországban.

Ha azonban egy napon mégis úgy dönt, hogy visszatér a Forma-1-be, korábbi főnökei szerint remek csapatvezető válna belőle.

„Nagyszerű emberbarát. Pontosan ismeri az emberek értékét és azt, hogy milyen szerepet vállalnak a sikerekből. Úgy gondolom, hogy az elmúlt években amolyan tanácsadó szerepkörbe került, szóval igazából csak rajta áll, hogyan szeretné folytatni az életét“ - mondta Christian Horner.

„Ő az egyike azoknak a srácoknak, akik idegesítően jók mindenben, amibe csak belevágnak. Szóval biztos vagyok benne, hogy ha ezt az utat választaná, nagyon jó lenne benne“ - tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Vettel az elmúlt két évben Mike Krack mellett dolgozott az Aston Martinnál, akivel egyébként korábban a BMW Saubernél is együttműködtek a pilóta F1-es bemutatkozása idején. Ugyan Krack egyetért azzal, hogy a német kiváló menedzser lenne, kétségei vannak azzal kapcsolatban, elvállalna-e egy ilyen szerepet.

„Nem tudom, hogy akarja-e ezt csinálni. Szerintem megvan hozzá a személyisége és minden képessége, szóval szerintem jó lenne benne, igen“ - vélekedett az Aston Martin csapatvezetője.